Monday, 23 September 2013

COLLAGEN PLUS- GIFFARINE BRAND

Apa Kata Anda ???
SUPLEMEN KOLAGEN  PERLU UNTUK WANITA KEKAL CANTIK & MENAWAN 


FAHAMI KOLAGEN SERBA SEDIKIT.. 

Kata orang.hendak seribu daya,tak hendak seribu dalih.Amalan penjagaan kulit wajah sebenarnya harus menjadi amalan kerana setiap wanita dilahirkan dengan kelebihan masing-masing.

Namun kesibukkan dengan kerjaya dan kekangan masa menjadi halangan kepada kaum wanita untuk memanjakan wajah sehingga menyebabkan mereka meremehkan soal penjagaan wajah. 
Tidak dinafikan dalam aspek kesihatan hari ini, semakin ramai menyedari peranan kolagen untuk pertumbuhan penting dalam diri seseorang.Dengan itu, Giffarine telah menghasilkan produk COLLAGEN PLUS bagi memenuhi keperluan ini. 
Selalunya wajah atau diri seseorang akan menggambarkan usianya.Namun, ada yang kelihatan lebih muda daripada usia sebenarnya atau ada yang sebaliknya. 

SUPLEMEN KOLAGEN  

Semakin usia meningkat, pengeluaran kolagen akan menjadi semakin perlahan. Sebab itulah kulit menjadi kendur, lembik, dan berkedut. Pengambilan makanan harian tidak dapat memenuhi keperluan untuk menghasilkan kolagen. Sebab itulah kita perlukan makanan sampingan untuk menigkatkan kolagen. 

APAKAH KEPENTINGAN SUPLEMEN KOLAGEN??

Suplemen membantu melambatkan penuaan. Simpton- simpton usia meningkat boleh dikurangkan dengan pengambilan suplemen COLLAGEN PLUS ini. 

Suplemen kolagen baik untuk : 
* Kulit - menganjalkan kulit & melembutkan kulit 
          - mengurangkan garis2 halus pada muka 

* Rambut - Menyuburkan rambut agar bersinar dan lebih kuat 

* Gigi/ Gusi - mengurangkan masalah gusi    berdarah/bengkak 

* Sendi - menguatkan tulang badan    
           -hilangkan rasa sakit pada sendi 

* Meningkatkan Tenaga Badan - pengambilan pada waktu pagi 

* Mengelakkan Kegemukkan - pengambilan waktu malam

* Mencerahkan kulit & mengurangkan pigmen    

Sememangnya kita tidak dapat menghentikan proses penuaan namun kita berpeluang untuk memperlahankan serta mengurangkan gejala penuaan pada kulit wajah. Bertindaklah sekarang. Siapa yang boleh berikaan anda kulit muda, cantik berseri?Tak lain tak bukan , diri kita sendiri.. 
                   


Suplemen Kolagen


APA KATA ANDA???
 KOLAGEN 'SAHABAT WANITA' UNTUK KEKAL CANTIK DAN MENAWAN.








Sunday, 22 September 2013

B COMPLEX SHAKLEE



B-Complex antara rahsia untuk kulit cantik.....
Mengandungi 8 kumpulan Vitamin B Lengkap...


Selalu kita dengar, orang amalkan Vitamin C, Vitamin E dan Collagen untuk kecantikan, tapi jangan tak tau, B-Complex juga penting untuk memastikan kulit wajah kita cantik berseri.
Disebabkan itulah, B-Complex digabungkan dengan Vitamin E dan Vitamin C di dalam Set Kecantikan Kulit Shaklee.
Khasiat B-Complex untuk Kulit Cantik
1) Anti stress


Apabila kite stress urat-urat muka kite bekerja lebih kuat berbanding urat-urat ketika kita senyum, dan bila stress kite cenderung mengerutkan muka. Kerutan-kerutan stress itu boleh menyebabkan kedut-kedut pada wajah. Stress juga boleh menyebabkan jerawat. Tiada stress, tiadalah jerawat.

2) Membantu melindungi kulit dari pancaran matahari

Salah satu punca kulit kusam adalah terlalu banyak terdedah pada matahari. Kulit ini kalau kusam memang mengambil masa ntk dipulihkan, pengambilan B-Complex sememangnye langkah bijak.

Lebih B-Complex diperlukan oleh orang yang terdedah kepada matahari kerana B-Complex bertanggungjawab sebagai pewarna kulit (melanin) yang rosak bila kulit 'tan'..


3) Melancarkan perjalan darah

Anda sume tentu tahu kan perjalanan darah yg baik menmpkkan wajah lebih muda. Sebab tu la kalau kita pergi buat facial, die end up treatment dengan facial massage. Kenapa?? Kerana dia nak stimulate blood circulation kita. Perjalanan darah yg baik membantu kite kelihatan lebih muda, dan menghilangkan tekanan pada badan dan wajah.Datin Norjuma dah amalkan sejak kecil lagi. Anda bila lagi ??

Pengambilan vitamin semulajadi adalah kaedah yang paling selamat untuk kita mendapatkan kulit yang cantik, di samping meningkatkan tahap kesihatan kita. Sebelum mengambil apa-apa supplemen, pastikan anda kenalpasti dulu kandungannya yer, jangan ingat nak cantik sahaja. Kalau cantik sekarang, tapi pelbagai penyakit menyerang di kemudian hari, apalah gunanya kan. Semua orang nak cantik, tapi cantik dan sihat biarlah seiring.

* Kita WAJIB telan Hari- Hari * 





Monday, 16 September 2013

MAKE UP - MAJLIS SANDING

MAJLIS SANDING - NAWAWI & SITI SUBAIDA 
( 15.09.13 ) 


KLIK! Sempat bergambar bersama pengantin..hihi...


Pakai Bedak Debu- Giffarine(sesuai semua jenis kulit)


Ratakan pada seluruh muka..





Sangat comel siti subaidah ni..





Tq pada Taty sbb tlg amikkan gambar ye.. 









 





MAKE UP - MAJLIS BERINAI



               MAJLIS BERINAI ( NAWAWI & SITI SUBAIDAH ) 
14.09.13 


SITI SUBAIDAH


 BERMULA SESI 'MAKE UP' 
Pakai 'concealer' dulu..

Sapu pada bahagian muka yang berkenaan sahaja  ok..

Pastu, pakai 'foundation' ye..ikut kesesuaian warna kulit 

Sapu ke seluruh muka dengan ratanya...orait.

Dab kan sahaja..sampai rata kat muka tu..


Selepas 'Make Up' 

Pengantin Tengah pakai Henna kat tangan & kaki 








Sweet nye !!



Thursday, 12 September 2013

MAKE UP TRIAL


ASSALAMUALAIKUM W.B.T.

Entry kali ni, daya nk kongsikan solekan untuk majlis- majlis santai seperti nak pegi kenduri kahwin, jamuan harijadi, jalan- jalan bersama kawan2@ keluarga..Ni daya gambar- gambar daya tgh menyolek kawan- kawan..hihi..DEMO MAKE UP...hihi..
So layan ye...tq..


SESI PERTAMA 








SESI KEDUA 

Add caption




Sunday, 8 September 2013

BENGKEL SOLEKAN PERIBADI - Madiha


BENGKEL SOLEKAN PERIBADI
( ANJURAN DZSAFIYYAH MAKE UP )
( TEMPAT : KLANG  ) 




MAKE UP BY MADIHA

SEMOGA BERJAYA !!

TERIMA KASIH YE, MADIHA 



KEPADA YANG INGIN MENYERTAI BENGKEL INI, SILA HUBUNGI HIDAYA (012-2447163)

TAMAT  !!