Monday, 19 November 2012

Demo Make Up - Nikah

DEMO MAKE UP - NIKAH
( Klang, 14 September 2012 ) 

 Salam semua..ni sy buat Demo Make Up untuk majlis nikah.. Ni sy upload pic2 sebelum & selepas make up..model ni my frenz single lom married lg ye..lokasi kat klang..ok..jom layan pic2 yg sempat sy upload ni..






Ni la hasilnye selepas make up..untuk base ni daya gune...
foundation ; brand Dermacolor ( lupa code pe,sori ye)
Concealer  ; Krayolan stick green color 



  
 Untuk Mata plak daya pakai Eyeshadow base dulu.. Solekan mata ni daya guna teknik smokey eyes sbb mata dia ni bulat n besar ( cantik da )...so, teknik ni sesuai ngn bentuk matanya. Natural color untuk eyeshadow - coklat brand Farmasi ye..warna tahan ckit..pastu blend dgn color silver diamond2 gitu..hehehe..
nampak glam ckit..


 Lipstick daya gune color pink campur red brand Giffarine..color pallette ni mmg sgt menyerlah n nampak glitter..jgn lupa sebelum tu gune lip liner kat bibir ok..brand Farmasi..n t last daya gune lipgloss ckit utk nampak lebih shiny, brand Giffarine..



 Untuk pipi gebu si model ni,daya pakai Dermacolor brand ( pink base) lupa code pe...nnti gtau kemudian..blusher daya gune color pink campur red ckit untuk nampak pipi tu menonjol & menyerlah..




Ok..so, ni la hasilnye...
SIAP!!!



Kepada sesiapa yg nak Booking Kelas Solekan utk Tahun 2013,boleh la SMS or CALL Hidaya ( 012-2447163 )..Bagi nama, ic no, tarikh & lokasi anda..OK.. 



Sape yang nk join kelas mekap, sila 'booking' dulu yer..okey

  
TQVM pada yang sudi jd follower blog dzsafiyyah ni..korang mmg BEST!!! 




Jumpa di next entry...!!

2 comments:

  1. sape yang ingin nk jd model untuk make up demo or anything session make up boleh la contact saya ye..

    ReplyDelete
  2. Tiada sebarang charge dikenakan untuk menjadi model make up untuk dzsafiyyah.

    ReplyDelete