Tuesday, 20 November 2012

SOPHIE PARIS MALAYSIA

 Full Catalogue 7 (klik kat link bawah)

Bag Bastille - Design Quality (Black leather)
Price : RM 100

Bag Gentilly - 2tone shiny Caramel handbag
Price : RM 120

Wallet Voisins 
Price : RM 50

2 watches for women & men 
Price : RM 125


Bag & Pouch Set 
Price : RM 80 


Bag Odysse - Set of 4 travel bags 
Price : RM 125 

Le Jardin de Sophie ( Rose Lily ) 
Price : RM 80 



Shoes Hazel
Price : RM 130 

Bag Clermont 
Price : RM 145  

Wallet Benoite 
Price : RM 70 



Bag Chevalet Purple 
Price : RM 90 


 Bag Neo Paedro 
Price : RM 100

Bag Colmar 
Price : RM 85 

Shoes Heidi 
Price : RM 130


Korang pernah dengar Sophie Paris Brand?  Daya baru join member last month. Banyak koleksi handbag, wallet, kasut dll yg designnya menarik & trendy. Harga pun berpatutan n mampu milik. Color n pattern pn berbeza dr yg lain. So far kualiti ok n memuaskan... So, gambar atas ni antara collection yg daya suka... Kalau nk tgk koleksi lain2 klik kat link kat atas tu utk full catalogue... Cover girl bulan ni.. Fara Fauzana a.k.a FAFAU... Sape minat nk order handbag ke, wallet, purfume, kasut dll boleh contact daya la : 012-2447163 (tanya apa2 yg korang nk tau pasal SP) ok..
Sape nk jd member SP boleh dpt price lebih murah.. memang berbaloi la org kata..  







Monday, 19 November 2012

SOLEKAN SANDING - JU

MAKE UP NIKAH & SANDING 
JULIANA, BATU BELAH KLANG 
( SABTU,17 SEPTEMBER 2012 ) 

hai..ni gambar make up nikah &sanding pada hari yang sama..daya make up skali terus sebelum majlis nikah dijalankan..Majlis perkahwinan ni dijalankan di Masjid Sg. Pinang, Klang..daya mula make up kul 9pagi, dtg lambat sedikit haritu..majlis mula kul 10pagi..alhamdulillah suma berjalan dgn lancar.so,kepada juliana; SELAMAT PENGANTIN BARU & SEMOGA KEKAL BAHAGIA SELAMANYA!!


BEFORE
 


AFTER
 






  Nie juliana with her friend..bergambar bersama..

Trial Make Up












Entri kali ni adalah Trial make up..JOM LAYAN GAMBAR2 NI...Sape yg Berminat nk TRIAL MAKE UP juz RM 20  sekitar klang shj. Sila SMS Nama & lokasi Anda pd 012-2447163..TQVM..

Demo Make Up - Nikah

DEMO MAKE UP - NIKAH
( Klang, 14 September 2012 ) 

 Salam semua..ni sy buat Demo Make Up untuk majlis nikah.. Ni sy upload pic2 sebelum & selepas make up..model ni my frenz single lom married lg ye..lokasi kat klang..ok..jom layan pic2 yg sempat sy upload ni..






Ni la hasilnye selepas make up..untuk base ni daya gune...
foundation ; brand Dermacolor ( lupa code pe,sori ye)
Concealer  ; Krayolan stick green color 



  
 Untuk Mata plak daya pakai Eyeshadow base dulu.. Solekan mata ni daya guna teknik smokey eyes sbb mata dia ni bulat n besar ( cantik da )...so, teknik ni sesuai ngn bentuk matanya. Natural color untuk eyeshadow - coklat brand Farmasi ye..warna tahan ckit..pastu blend dgn color silver diamond2 gitu..hehehe..
nampak glam ckit..


 Lipstick daya gune color pink campur red brand Giffarine..color pallette ni mmg sgt menyerlah n nampak glitter..jgn lupa sebelum tu gune lip liner kat bibir ok..brand Farmasi..n t last daya gune lipgloss ckit utk nampak lebih shiny, brand Giffarine..



 Untuk pipi gebu si model ni,daya pakai Dermacolor brand ( pink base) lupa code pe...nnti gtau kemudian..blusher daya gune color pink campur red ckit untuk nampak pipi tu menonjol & menyerlah..




Ok..so, ni la hasilnye...
SIAP!!!



Kepada sesiapa yg nak Booking Kelas Solekan utk Tahun 2013,boleh la SMS or CALL Hidaya ( 012-2447163 )..Bagi nama, ic no, tarikh & lokasi anda..OK.. 



Sape yang nk join kelas mekap, sila 'booking' dulu yer..okey

  
TQVM pada yang sudi jd follower blog dzsafiyyah ni..korang mmg BEST!!! 




Jumpa di next entry...!!